Japán kristálygomba limonádé
A családban a nagynéném kezdte az őrültet, anyu tőle kapta, én pedig anyutól. Az internet tanulsága szerint nem egyszerű hozzájutni, pedig azt tapasztaltuk, hogy nagyon gyorsan szaporodik. Általában szkeptikus vagyok az ilyen mindenre jó dolgokkal kapcsolatosan, de mivel az íze határozottan kellemes, hátrányos mellékhatását nem tapasztaltam (és nem is találtam a neten sem), ezért hát isszuk.

Na de a részletek:
„A vizikefír (japánkristály) a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Más szerzők a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajokat nevezik meg fő alkotóknak, melyek mellett további baktérium és élesztőfajok előfordulhatnak, hiszen vegyes kultúráról van szó.
A beteggyógyításban a kristálygomba, mint anyatejpótlék, terhességi ekcéma ellen is szolgált, valamint krónikus női altesti betegségeknél.
Felhasználási lehetőségek: idegbetegségek, belső daganatok, bronchitilis, vérszegénység, vérkép problémák, sklerózis multiplex, vérnyomás és testsúly normalizálás.
Naponta 1 liter, 2-6 hónap alatt gyógyul.
Kiütések ekcémák: naponta fél liter külsőleg bedörzsölni, hagyni megszáradni. Ha kézről, arcról van szó, reggel lemosni, 2-4 nap alatt eltűnnek.
A legfontosabb: A kristálygomba megakadályozza a táplálék rothadását a belekben, ezáltal gyógyít és élethosszabbító hatása is van. A kristálygombát naponta kell inni, nem zavarja az emésztést, mert gyorsan felszívódva a vérbe jut.
Fincsi és egészséges.
Elkészítése (2 literhez): Széles szájú nem fém zárható edényt, vagy üveget használjunk. (Pl.: ha nincs ilyen nagy üvegünk, műanyag üveg tetejét levágjuk és fóliával meg befőttes gumival zárjuk) 6 evőkanálnyi kristálygombát műanyag szitába téve meleg vízzel lemosni, 8-10 dkg cukrot ízlés szerint, 1 db száraz fügét, vagy 8-10 szem mazsolát, esetleg 1 db aszalt barackot, és fél jól megmosott citromot teszünk bele. 2 liter hideg vízzel felengedjük, jól felkavarjuk és szobahőmérsékleten 2-3 napig érleljük.
Minden nap megkeverjük. Érlelés után leszűrjük, üvegbe töltjük és a citrom levét belecsavarjuk.
Ügyeljünk arra, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen. A kristálygombát langyos folyóvíz alatt műanyag szűrőben alaposan kimossuk és a fent megadott módon újra felhasználjuk.
A gomba gyorsan szaporodik, nehéz hozzájutni, ezért szemétbe dobás helyett jobb a felesleget tovább adni.
A belőle készített ital a hűtőben néhány napig eláll. Fogyasztása hűtve a legjobb.”

Én is fenti leírás szerint készítem, naponta kb. fél litert iszunk meg fejenként.
A fenti információk az anyukámtól kapott gépelt lapon, illetve az alábbi linken is megtalálhatóak.
Tekintettel arra, hogy szorgalmasan szaporodik, aki esetleg szeretne, annak fel tudom ajánlani, hogy amint lesz megint megfelelő mennyiségű szaporulat (most anyósomnak adtam az első duplázódás eredményét:)) azt szívesen átadom.
Forrás: http://gumimacik.blogspot.com
|